— Blog —
 

Bikepackingový závod Toulání Šumavou vypustil z názvu Šumavu a změnil se na prosté Toulání. Tentokráte jsme se toulali v Plaské a Rakovnické pahorkatině, Slavkovském lese, Doupovských a Krušných horách.

Další ročník Toulání je úspěšně za námi. Počasí přálo (možná chvílemi až moc), trať byla dle ohlasů celkem jezdivá, ale zároveň nechyběly klasické toulací úseky, které prověřily fyzickou i psychickou připravenost všech účastníků. Na celkovou pohodu toulalů a toulalek měl navíc významný vliv i úmorný hic a všudypřítomné mouchy a jiné otravné...

Pro ty, co si připravují itinerář zveřejňujeme profil trasy. Možno stáhnout jako obrázek nebo PDF soubor

Ahoj Toulalové, pro nedočkavce přinášíme náhled trasy letošního Toulání ;-)

Pro velký zájem navyšujeme počet startujících pro ročník 2022 na 60 závodníků. Nyní je předběžně nezávazně přihlášeno přes 50 startujících s právem přednostního přihlášení (účastníci minulých ročníků) Aby se dostalo na ostatní navyšujeme limit.

Po náročném Toulání Šumavou 2021 se v příštím roce uskuteční již 9. ročník, který se přesune na druhou stranu od Šumavy a to do Slavkovského lesa, Plaské pahorkatiny, Doupovských a Krušných hor. Čeká nás již zmiňovaný 9. ročník, který chci udělat pro změnu méně náročný a více jezdivý. Takže jestli vyjde počasí, bude to slušný cyklomejdan.

léto je v plném proudu, užíváte si dovolené nebo se na ni teprve chystáte a také si občas vzpomenete na chvíle strávené na Toulání. I my na vás myslíme a domníváme se, že jste si určitě v cíli nestačili všechno říct, popovídat, podělit se o své zážitky... prostě času málo a zážitků mnoho :-).

Jak jsem slíbil, snažil jsem se udělat letošní ročník výživnější než rok 2020 a z trasy co jsem s vámi jel, to vnímám, že jsem slovo dodržel. A byl jsem rád, že nám přálo počasí, protože jinak by to byl teprve pořádný "extrém".