— Blog —
 

X. ročník Toulání se po roce vrací zpět na Šumavu. Oproti loňskému "Krušnému" Toulání bude přísnější, vrátíme se na top šumavské kopečky a to jak z české, tak i německé strany. I když už máme na Šumavě projeto hodně cest i necest, budu se snažit pro vás najít cestičky nové a neokoukané.

Díky všem kamarádům, kteří přijeli na letošní vítání podzimu. Byla to opět skvělá akce, skvělí lidé, skvělé pivo, skvělé počasí, skvělá vyjížďka ... prostě bezva vydařený víkend.

Snad aby se pravidelným účastníkům Toulání Šumava příliš nezajedla, vybrali pořadatelé navzdory názvu této extrémní závodní cyklovyjížďky poněkud jinou lokalitu jejího konání - a sice severní Plzeňsko, Krušné hory a akci nazvali Krušné toulání. Oproti Loňsku byl slíben podstatně lehčí ročník, jenomže lehčí nebo těžší, to jsou dost relativní pojmy,...

Bikepackingový závod Toulání Šumavou vypustil z názvu Šumavu a změnil se na prosté Toulání. Tentokráte jsme se toulali v Plaské a Rakovnické pahorkatině, Slavkovském lese, Doupovských a Krušných horách.

Další ročník Toulání je úspěšně za námi. Počasí přálo (možná chvílemi až moc), trať byla dle ohlasů celkem jezdivá, ale zároveň nechyběly klasické toulací úseky, které prověřily fyzickou i psychickou připravenost všech účastníků. Na celkovou pohodu toulalů a toulalek měl navíc významný vliv i úmorný hic a všudypřítomné mouchy a jiné otravné...

Pro ty, co si připravují itinerář zveřejňujeme profil trasy. Možno stáhnout jako obrázek nebo PDF soubor